Коли закінчаться аварійні відключення та повернуться планові – глава Укренерго назвав терміни

Наразі деякі регіони ще перевищують ліміти споживання, але Україна за кілька днів знову зможе перейти на планові графіки відключення електроенергії.

Про це, як пише “Апостроф”, повідомив голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький.

За його словами, Україна зможе увійти в планові графіки відключення електроенергії лише тоді, коли зможе зменшити дефіцит, який пов’язаний із відновленням генерувальних потужностей ТЕС та ГЕС.

Читайте також: В Україні зберігається дефіцит потужностей електроенергії: де найскладніша ситуація

АЕС зараз працюють, підтримують систему“, – розповів Кудрицький, додавши, що до початку війни українські атомні електростанції забезпечували приблизно 50% потреб країни в електриці й зараз десь на такому ж рівні.

Але, як підкреслив глава “Укренерго”, покрити усі потреби лише на самій лише атомній енергії Україна не може, а інші види генерації ушкоджені.

Водночас він висловив переконання, що з відходом морозів в енергосистемі поступово відновлюються й генеруючі потужності.

Також відновлюють роботу електростанції поступово і таким чином поступово обсяг потрібної нам генерації збільшується, тим самим зменшуючи дефіцит“, – розповів Кудрицький.

На його думку, вже за декілька днів можна буде досягти тієї межі, коли можна буде чітко всім дотримуватися планових графіків відключень, які вводять обленерго.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Росія має на меті унеможливити доставку електроенергії з одних регіонів в інші, оскільки в Україні об’єднана енергосистема.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *