Ігор Терехов має відношення до мережі Кісет через екс-дружину

Мер Харкова Ігор Терехов маніпулює, коли стверджує, що не має відношення до торгової мережі “Кисет”. Також він не спростував інформацію, що “Кисет” працює нелегально і не платить до бюджету міста.

Про це йдеться у статті “Кисет” та імітація підтримки бізнесу. Що Терехов намагається приховати від харків’ян” на сайті “Коментарі. Харків”.

Видання нагадує, що на пресконференції 2 грудня Терехов заявив, що до “Кисета” стосунку не має, але мала колись його колишня дружина”. Коментуючи інформацію, що “Кисет” не платить місту за оренду, Терехов сказав, що до “Кісета” може прийти податкова і “все там перевернути”.

“Скільки б Терехов не стверджував, що жодного відношення до “Кисета” не має, а мала колись там давно його колишня дружина, державні реєстри прямо кажуть – колишній дружині Терехова Олені Винник прямо зараз належить 30% ТОВ “Кисет”. А дві третини “Кисета”, що залишилися, належать Ігорю Котвіцькому і Вардану Восканяну. І обидві ці людини також пов’язані з Ігорем Тереховим. Котвіцький – колишній екснардеп від “Народного фронту”, давній і близький партнер екс-глави МВС Арсена Авакова, а Восканян, своєю чергою, колишній помічник самого Котвіцького. Останній прямо заявляв, що його пов’язує “давня дружба” з Тереховим, а про їхнє бізнес-партнерство не лише у “Кисеті” у мережі можна знайти багато інформації”, – йдеться у статті.

Терехов, як стверджує видання, “так і не спростував факт, що “Кисет” працює неофіційно і не платить до міського бюджету за оренду землі під кіоски. Він міг дати доручення підлеглим оприлюднити повний перелік суб’єктів підприємницької діяльності, які уклали договори з КП “Сучасне місто”. І якби там був “Кисет”, то зник би сам предмет розмови. Натомість Терехов став апелювати до Податкової”.

“Укладання договорів з бізнесом, який торгує у Харкові – це пряма сфера відповідальності міської влади, очолює яку міський голова Ігор Терехов”, – йдеться у статті.

Також видання стверджує, що запроваджені Харківською міськрадою пільги для підприємців, про які говорить Терехов, “виявилися формальністю”: “По-перше, від орендної плати підприємців звільнили лише на три місяці, тоді як бізнес у Харкові не працював щонайменше пів року. А по-друге, пільги поширюються всього на 378 суб’єктів господарювання, у той час, як договори з КП “Сучасне місто” укладено приблизно у 4 тис. підприємців.

“Якщо глибше подивитися на взаємини бізнесу з міською владою, то якраз і спливають історії на кшталт тієї, що відбувається з “Кисетом”, яка не має з порядком нічого спільного”, – підсумовує видання.

Нагадаємо, раніше ЗМІ з’ясували, що найбільша у Харкові торговельна мережа “Кисет” немає жодного договору з КП “Комунальне місто” і не платить до бюджету Харкова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *