Лукашенко втягнув Білорусь у війну проти України – Латушко привів докази

Насправді глава Білорусі Олександр Лукашенко вже здійснює допомогу Росії у війні проти України, хоча і здається, що Мінськ нібито впирається, використовуючи деякі інструменти, які не дозволять йому втягнутися у бойові дії.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив білоруський дипломат, заступник голови Об’єднаного перехідного кабінету Білорусі Павло Латушко.

Небезпека в тому, що саме цим Лукашенко отримує часовий лаг, який дозволить йому краще підготуватись до війни, висловив упевненість дипломат.

Читайте також: Операція “Бульба”: на що здатна армія Білорусі в боях проти ЗСУ

Якщо ми подивимося навіть на сам візит Шойгу до Мінська. Спочатку була підписана угода, а потім відбулася зустріч. Але коли когось хочуть підштовхнути, спочатку йде обробка, бесіда, а потім підписуються документи“, – зазначив він.

Лукашенко вже розпочинає виробництво іранських дронів на території Білорусі, і найближчим часом відбудуться їхні випробування. Також на території Білорусі розпочинається підготовка до розробки балістичних ракет із дальністю ураження до 1000 км, – перерахував Латушко, додавши, що ракетники з РБ виїжджали на російські полігони, вивчали питання логістики та доставки ядерної тактичної зброї.

Лукашенко фактично проводить мобілізацію, провівши переоблік практично всіх військовослужбовців. “Повторно йде медичне обстеження навіть тих, хто мав медичну відстрочку, йде повним ходом підготовка до того, щоб Лукашенко й надалі сприяв РФ“, – висловив свою думку заступник голови Об’єднаного перехідного кабінету Білорусі.

Нагадаємо, що 3 грудня глава Міноборони РФ Сергій Шойгу прилетів до Білорусі на переговори з білоруським міністром оборони Віктором Хренінимпід приводом внесення змін до російсько-білоруської міждержавної угоди про “спільне забезпечення регіональної безпеки у військовій сфері”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *