Польща активувала 4 статтю НАТО

Польща активувала 4 статтю НАТО

Фото: Unsplash
Посли країн НАТО проведуть екстрену зустріч 16 листопада на прохання Польщі

У цій статті йдеться про те, що учасники блоку будуть вести консультації при загрозі безпеці одного з них.

Посли країн НАТО проведуть екстрену зустріч на прохання Польщі на підставі ст. 4 статути альянсу. Про це у середу, 16 листопада, повідомило Reuters із посиланням на двох європейських дипломатів.
 
Відповідно до статті 4 установчого договору НАТО, члени можуть порушити будь-яке питання, яке викликає занепокоєння, особливо пов’язане з безпекою будь-якої країни-члена.
 
Один із дипломатів повідомив, що Альянс “діятиме обережно”, і йому потрібен час, щоб з’ясувати, як саме стався інцидент.
 
Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що обговорив із президентом Польщі Анджеєм Дудою вибухи в селі на території Польщі. Він висловив співчуття у зв’язку із загибеллю людей, а також зазначив, що союзники проводять тісні консультації.
 
Зазначимо, Польща обіцяє військову відповідь НАТО, якщо з’ясується, що обстріл її території, яку РФ заперечує, був навмисним. 
 
Нагадаємо, польські ЗМІ повідомили, що дві ракети впали в районі села Пшеводів Люблінського воєводства на кордоні з Україною. Вони потрапили у зерносушарки. Двоє людей загинули. На місці працюють поліція, прокуратура та військові. 

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *