Білий дім назвав відповідального за падіння ракети у Польщі

Білий дім назвав відповідального за падіння ракети у Польщі

Білий дім ще збирає інформацію про вибух у Польщі

Американська адміністрація повністю довіряє розслідуванню, яке проводить уряд Польщі.

 
Влада США поклала на Росію відповідальність за інцидент із падінням ракети у Польщі, незалежно від того, якими будуть остаточні результати розслідування. Про це повідомляє сайт Білого дому у середу, 16 листопада.
 
 
 
“Ми повністю довіряємо розслідуванню, яке проводить польський уряд із приводу вибуху поблизу їхнього кордону з Україною. І ми вдячні їм за професійний та цілеспрямований підхід, з яким вони проводять це розслідування. Ми не будемо випереджати їхню роботу і будемо залишатися на тісному зв’язку з нашими польськими колегами, оскільки ще збираємо інформацію”, – йдеться у повідомленні.
 
У Білому домі зазначили, що не побачили нічого, що може суперечити попередній оцінці президента Анджея Дуди про те, що цей вибух, швидше за все, став результатом падіння у Польщі української ракети ППО.
 
У Вашингтоні запевнили, що продовжуватимуть прозоро оцінювати і ділитися будь-якою новою інформацією, як тільки вона стане доступною. Також задля доповнення картини подій США продовжуватимуть підтримувати тісний зв’язок з українською стороною із приводу будь-якої інформації, яку вона має.
 
“Тим не менш, хай хоч якими будуть остаточні висновки, ясно, що стороною, яка є, зрештою, відповідальною за цей трагічний інцидент, є Росія, яка обстріляла Україну ракетами, спеціально призначеними для ураження цивільної інфраструктури. Україна мала і має право на самооборону”, – резюмували у Білому домі.
 
Раніше у середу президент України Володимир Зеленський заявив, що він не вірить у те, що у Польщі впала українська ракета. Він отримав доповіді від командування ЗСУ та Повітряних сил та “не може їм не довіряти”.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *