Байден заявив про “швидке звільнення” Ірану

Байден заявив про  швидке звільнення  Ірану

Джо Байден закликав своїх прихильників “не хвилюватися” щодо Ірану

Адміністрація Джо Байдена зіткнулася з критикою з боку іранських американських активістів, які закликають Білий дім відмовитися від ідеї відродити ядерну угоду на тлі протестів в Ірані.

 
Президент США Джо Байден пообіцяв швидке “звільнення Ірану” на тлі масових протестів, що тривають у цій країні. Про це повідомляє Associated Press у п’ятницю, 4 листопада.
 
Вказано, що глава держави виступав у Каліфорнії на передвиборному мітингу на підтримку кандидата від Демократичної партії Майка Левіна.
 
 
“Не хвилюйтеся, ми звільнимо Іран”, – сказав Джо Байден прихильникам після того, як вони закликали звернути увагу на протести, які поширилися у цій країні.
 
“Вони звільняться незабаром”, – додав Байден.
 
Президент США вимовив цю фразу, коли прихильники натовпу підняли мобільні телефони з написом “Свободу Ірану”.
 
Агентство пише, що адміністрація Джо Байдена зіткнулася з критикою з боку іранських американських активістів, які закликають Білий дім відмовитися від ідеї відродити іранську ядерну угоду на тлі протестів у країні.
 
Нагадаємо, з середини вересня в Ірані не припиняються протести, причиною яких стала загибель 22-річної курдської дівчини Махси Аміні. Вона була затримана поліцією моралі 13 вересня в Тегерані за нібито неправильне носіння хіджабу і через кілька днів померла в лікарні.
 
Перші протести спалахнули в Ірані 16 вересня під час церемонії похорону Махси в її рідному місті Секкезе та в адміністративному центрі Іранського Курдистану, місті Сенендедже, а потім поширилися практично по всій країні. Є загиблі та поранені, але їхня точна кількість невідома, оскільки влада обмежує інтернет та діяльність ЗМІ. Місцеві правозахисники повідомляють про, щонайменше, 185 загиблих.
 
США та низка інших країн Заходу країн засудили придушення протестів та ввели нові санкції проти Ірану.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *