На кордоні з Туреччиною затримали сотню голих нелегалів

На кордоні з Туреччиною затримали сотню голих нелегалів

Фото: thetoc.gr
Міністр міграції Греції Нотіс Мітарачі

Греція та Туреччина звинуватили один одного у жорстокості та нелюдському ставленні до мігрантів, які намагалися перетнути кордон ЄС.

Міністр міграції Греції Нотіс Мітарачі заявив про затримання на турецькому кордоні 92 мігрантів, яких у Туреччині розділи догола і змусили пливти в човнах у бік Греції. На підтвердження цієї заяви чиновник у неділю, 16 жовтня, опублікував у Twitter відповідне фото.
 
“Поведінка Туреччини щодо 92 мігрантів, яких ми врятували на кордоні, є ганьбою для цивілізації. Ми очікуємо, що Анкара розслідує інцидент і, нарешті, захистить свої кордони з ЄС”, – написав міністр.
 
За словами мігрантів, як пише Associated Press, турецька влада доставила їх до кордону. Потім їх змусили роздягтися догола, сісти на човни і перетнути річку Еврос, що є кордоном між Туреччиною та Грецією.
 
У Туреччині цей випадок назвали “фейковими новинами”. Спікер президента Туреччини Фахреттін Алтун заявив, що це організувала грецька сторона.
 
“Греція ще раз показала всьому світу, що вона не поважає гідність біженців, розміщуючи фотографії цих пригноблених людей, яких вона депортувала”, – сказав він. 

Напередодні повідомлялося, що в Туреччині врятували понад сотню мігрантів, які перебували в морі.

Перед цим в Егейському морі затонув човен із мігрантами. На борту перебували близько 80 осіб – біженців з Афганістану, Ірану та Іраку. Більшість із них вважають зниклими безвісти. 

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *