Данія озвучила свою версію аварії на ПП

Данія озвучила свою версію аварії на ПП

Фото: erece.org
Кілька країн стверджують, що причиною аварії на Північних потоках був вибух

Слідчі Данії стверджують, що Північні потоки були пошкоджені і що пошкодження спричинили потужні вибухи.

 
Попереднє розслідування пошкоджень двох газопроводів Північний потік у данській частині Балтійського моря показує, що витоки були спричинені потужними вибухами. Про це 18 жовтня повідомила поліція Копенгагена.
 
“Розслідування підтвердило, що Північний потік–1 та Північний потік–2 у винятковій економічній зоні Данії були значно пошкоджені і що пошкодження спричинили потужні вибухи. На основі попереднього розслідування вирішено створити спільну слідчу групу, яка здійснюватиме подальше розслідування інцидентів”, – йдеться у повідомленні.
 
Правоохоронці зазначили, що ще зарано говорити про те, коли розслідування буде закінчено.
 
До речі, висновки Данії виявилися подібними до висновків шведської прокуратури, яка заявила, що інші діри у трубопроводах так само, так принаймні виглядає, були спричинені вибухами. Водночас про диверсію на Північних потоках також заявили німецькі слідчі. Їм не вдалося остаточно зв’язати ймовірний підрив з будь-яким одним учасником, але німецькі офіційні особи кажуть, що вони працюють, виходячи із впевненості, що за вибухами стоїть Росія.
 
Нагадаємо, 26 вересня на Північному потоці–1 та Північному потоці–2 різко впав тиск на трьох нитках газопроводів. Росія назвала подію саботажем. Швеція повідомила про закінчення розслідування, проведеного спільно з Данією та Німеччиною. Причиною витоків назвали вибухи.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *