Атаки дронами по Україні – НАТО передасть станції для знищення дронів

Країни-партнери НАТО збираються посилити захист України від російських атак іранськими дронами Shahed-136. Поставити сотні комплексів протидії безпілотникам планують найближчим часом.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час Берлінського зовнішньополітичного форуму.

Читайте також: Не тільки безпілотники: Іран пообіцяв і надалі допомагати РФ у війні проти України

Таке рішення привітав очільник українського Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба. За його словами, саме на таку допомогу розраховувала Україна.

Він наголосив, що завдяки комплексам протидії дронам буде врятовано більше життів та посилено захист об’єктів української енергосистеми.

“Заява про те, що НАТО планує найближчими днями поставити Україні системи протипілотної оборони. Це саме те, що ми обговорювали і просили. Для України це означає більше врятованих життів і кращий захист енергетичної інфраструктури. Дякую, НАТО”, йдеться у повідомленні у Тwitter.

Нагадаємо, раніше МЗС України заявило, що постачання Іраном бойових безпілотних апаратів Росії розцінюватиметься як співучасть у злочинах проти України. Такі дії матимуть відповідні наслідки, тому закликало іранську державу припинити постачання озброєння в РФ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *