Удари по ТЕЦ України – чи є загроза залишитися без світла

Українці не залишаться в темряві та холоді через російські удари по теплових електростанціях. У таких ситуаціях врятують атомні електростанції, які знаходяться під надійним захистом і виробляють достатньо електроенергії.

Про це у коментарі “Апострофу” розповів військовий експерт Сергій Кузан.

Читайте також: Як зупинити навалу “шахідів”: військовий експерт назвав дієвий метод

За його словами, АЕС продукують електроенергії більше, ніж потрібно для споживання населення. Тож Україна здатна поставляти надлишок електрики за кордон.

“Ми не опинимося в темряві та холоді, тому що мова зараз іде саме про теплові електростанції, а Україна зараз входить у десятку основних виробників атомної енергетики, а атомні електростанції у нас знаходяться під надійним захистом та виробляють електроенергії в достатній кількості, навіть для того, щоб її експортувати”, – переконаний він.

Також експерт зауважив, що українські фахівці ефективно та оперативно долають наслідки російських ударів.

“Після сьогоднішнього удару ми всі – зі світлом, інтернетом. У що було важко повірити ще на початку війни, коли ми готувалися до того, що у нас не буде ні зв’язку, ні світла і тому подібне”, – зазначає він.

Водночас, Україна потребує для подолання наслідків ворожих ударів по енергетичній інфраструктурі міжнародної допомоги, адже це загрожує енергетичній безпеці України та країн Європи.

“Росія визнала, що хоче заморозити всю Європу, фактично знеструмити всю Європу. А от наші виробничі потужності, зокрема, наші атомні електростанції дозволяють виробляти стільки електроенергії, що її можна експортувати та таким чином підтримувати європейські країни. Це терористичні дії РФ, які вкладаються в концепцію енергетичного шантажу”, – наголосив Сергій Кузан.

Раніше ми писали, що за словами експертів, в Україні аварійних відключень електроенергії не уникнути через можливі пошкодження ТЕС і ТЕЦ від російських атак.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *