Контрнаступ ЗСУ – у якому разі можливе завершення війни у 2022 році

Західні політики надихнулися успіхами контрнаступу ЗСУ та прогнозують, що Україна переможе у повномасштабній війні з Росією до кінця цього року.

Про це повідомляє The Times.

Британський високопосадовець розповів виданню, що українські захисники відкинуть російських бойовиків на кордони 23 лютого вже до Різдва, якщо продовжать темпи контрнаступу, які є на сьогодні.

Екскомандувач силами США у Європі Бен Ходжес заявив, що Росія вже програла війну.

“Виходячи з усього того, що ми бачимо, є відчуття колапсу, принаймні на Донбасі, і я вірю, що до кінця року росіяни будуть витіснені за лінію 23 лютого. Це армія, яка зазнала поразки”, – уточнив Ходжес.

Читайте також: Розпад РФ неминучий і світу пора планувати, що робити з наслідками – американський депутат Юрій Рашкін

Він вважає поворотним моментом для цього стане деокупація Херсона, тому що тоді українські воїни наблизяться до окупованого Криму та зможуть атакувати артилерією позиції російських військових. Таким чином рашисти потраплять у пастку.

У свою чергу, політологиня Маттіа Неллес припускає, що до кінця року не вийде закінчити війну, тому що у Херсоні знаходиться велика кількість російських військ.

Водночас співробітник Міжнародного інституту стратегічних досліджень Франц-Штефан Гаді вважає, що Росія та Україна поки що не вичерпали свої можливості. Обидві сторони наразі працюють над створенням вигідних тактичних і стратегічних позицій, аби продовжити бойові дії наступного року.

“Температура вдарить на полі бою, солдатам стане важче діяти і їхня здатність проводити наступальні операції буде обмежена”, – зазначив Гаді.

Нагадаємо, колишній командувач армії США в Європі генерал Бен Ходжес заявив, що Збройні Сили України, найімовірніше, змусять відступити російське окупаційне військо до позицій 23 лютого до кінця цього року, а до середини наступного зможуть повернути Крим.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *