Звернення Зеленського 7 жовтня – президент говорив про звільнення територій, відео

ЗСУ продовжують очищати українські території. Крім того, від окупації РФ потрібно звільняти Курильські острови, які належать Японії.

Про це сьогодні під час традиційного вечірнього звернення сказав президент України Володимир Зеленський.

“Тільки протягом цього тижня наші воїни звільнили від російського псевдореферендуму 776 квадратних кілометрів території на сході нашої держави та 29 населених пунктів, у тому числі шість у Луганській області. Всього за час з початку цієї наступальної операції вже звільнено 2434 квадратні кілометри нашої землі та 9 населених пунктів”, – розповів він.

Зеленський зазначив, що гарні результати є і на півдні нашої країни: “Щодня звільняємо і там нашу землю та наших людей від псевдореферендуму. Обов’язково дійдемо і до земель, окупованих Росією раніше. Дякую всім нашим захисникам та захисникам, які це забезпечують!”

Читайте також: Безпілотник завдав удару по аеродрому в РФ: що відомо

Президент також розповів про те, що за 225 днів уже 29 887 українських воїнів відзначені державними нагородами, 178 воїнів удостоєні звання Героя України, що показує масштаб мужності та героїзму бійців і свідчить про те, що Україну не зупинити.

“І кожен із російських ударів, усі прояви російського терору – проти Запоріжжя, проти Харкова, проти Миколаєва, проти Донбасу та всіх інших наших територій – лише доводять, що звільнення всієї нашої землі – це єдиний фундамент миру та безпеки для всіх українців” , – сказав глава держави.

Він також розповів, що сьогодні Україна підтвердила свою повагу до суверенітету та територіальної цілісності Японії, включаючи її Північні території, які зараз перебувають під окупацією Російської Федерації.

“Сьогодні я підписав відповідний указ. Є відповідна заява Верховної Ради України. І ми закликаємо всіх у світі ухвалити аналогічні рішення “, – зауважив Зеленський.

Він підкреслив, що Росія не має права на ці землі, і всі у світі це про це знають, тому необхідно нарешті діяти.

Нагадаємо, раніше “Апостроф” розповідав про те, що Україна повернула контроль над ще двома селами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *