Перемога України та повернення Криму – аналітик назвав дату

Україна може до кінця поточного року вийти на рубежі 24 лютого, після чого повне звільнення територій від російських окупантів стане лише питанням часу.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив глава Секретаріату Президента (2005–2006 рр.), економіст, банкір, політик, керівник та співзасновник громадської організації “Центр UA” Олег Рибачук.

Читайте також: Захочуть відокремитися від Москви: експерт розповів, що чекає на анексовані землі Росією в майбутньому.

Він зазначив, що Україна в дипломатичному плані послідовно відстоює свою позицію, тоді як Росія не володіє ініціативою ані дипломатичною, ані, тим більше військовою.

З одного боку, переговорний процес наче і заблокований, але з іншого боку українська дипломатія суттєво посилює тиск і перехоплює ініціативу. Тому що ми постійно чуємо різні пропозиції посередників: Ердогана, Макрона, російських олігархів, кожен з яких виступав зі своїм варіантом перемовин. Вони просто вводили в оману світову спільноту. Зараз українська позиція дуже чітка. При цьому Україна попереджала Путіна, якщо він буде грати в ці свої “референдуми”, то далі не буде про що говорити. Зверніть увагу, що подібна позиція була з бійцями “Азову” і тоді вона спрацювала: президент чітко сказав, що якщо знищать захисників з “Азову”, то далі перемовин не буде”, – заявив Рибачук.

Експерт додав, що наразі він проводить чимало зустрічей із топ-чиновниками США: від військових експертів та колишніх послів в Україні до колишніх та нинішніх представників Білого дому.

Якщо узагальнити їх прогнози, то Україна зможе до кінця вже цього року звільнити свої території військовим способом, на момент вторгнення 24 лютого. Інші військові в США кажуть про те, що через рік і Крим повернеться в Україну”, – підкреслив Рибачук.

Раніше військовий експерт Юрій Федоров в ефірі Апостроф TV заявив, що угруповання військ РФ у Херсонській області виявилося приреченим на поразку після того, як були виведені з ладу мости через Дніпро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *