Кадиров та Пригожин публічно підірвали авторитет Путіна – ISW

Кадиров та Пригожин публічно підірвали авторитет Путіна - ISW

Критика глави Чечні та російського олігарха на адресу військового керівництва РФ підриває авторитет глави Кремля, вважають аналітики.

Глава Чечні Рамзан Кадиров і власник ПВК Вагнер Євген Пригожин критикували російське військове командування через поразку РФ під Лиманом. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Ці дві заяви зламали наратив Кремля, який намагався пом’якшити удар поразки навколо Лимана, вважають аналітики.

“До заяви Кадирова федеральні ЗМІ здебільшого висловлювали надію на те, що новомобілізовані війська та розгорнуті підкріплення можуть або утримати лінію, або провести контратаки найближчим часом. Але ток-шоу на федеральних каналах негайно підхопили заяви Кадирова та Пригожина, що спонукало коментаторів у прямому ефірі на критику вищого військового командування” – йдеться у повідомленні.

Заяви Кадирова та Пригожина публічно підривають авторитет глави Кремля Володимира Путіна, зазначають експерти.

“Прямий (словесний, ред) напад Кадирова на (генерал-полковника Олександра – ред.) Лапіна є непрямим нападом на Путіна, усвідомлює це Кадиров чи ні”, – підсумували в Інституті вивчення війни.

Як повідомлялося, поразки на полі бою та нездатність ефективно провести часткову мобілізацію різко змінили інформаційний простір Росії.

Як відомо, британська розвідка вважає, що поразка під Лиманом є політичною невдачею РФ.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *