Анексія українських територій – Зеленський офіційно не визнав укази Путіна

Президент України Володимир Зеленський офіційно визнав нікчемними укази глави Кремля Володимира Путіна щодо анексії Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться в Указі глави держави №687/2022.

Зеленський зазначив, що територія України є цілісною і недоторканною в межах її міжнародно визнаного державного кордону, а суверенітет країни поширюється на всю її територію.

Тому він постановив визнати нікчемними, тобто такими, що не породжують жодних юридичних наслідків, укази глави Кремля від 17 березня 2014 року № 147, від 21 лютого 2022 року № 71, від 21 лютого 2022 року № 72, від 29 вересня 2022 року № 685, від 29 вересня 2022 року № 686.

Читайте також: Ще більше зброї та нові санкції проти Росії: Байден жорстко відреагував на анексію українських земель

Окрім того, будь-які інші рішення, акти та договори, прийняті, видані та укладені на підставі та/або у зв’язку з реалізацією зазначених указів президента Російської Федерації також будуть визнані нікчемними.

Нагадаємо, що незаконний “референдум” про приєднання окупованих Росією територій України проходив під дулами автоматів, однак на голосування все одно прийшла мізерна кількість людей.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *