Переговори Байдена та Зеленського – про що говорили президенти 4 жовтня

У вівторок, 4 жовтня, американський та український президенти Джо Байден та Володимир Зеленський провели телефонну розмову. Лідер Сполучених Штатів запевнив, що США “ніколи не визнають” анексію Росією українських територій.

Про це повідомляє Білий дім.

“Президент Джозеф Р. Байден-молодший разом із віце-президентом Камалою Харріс сьогодні у розмові з президентом України Володимиром Зеленським наголосив, що Сполучені Штати ніколи не визнають передбачувану анексію Росією території України… Крім того, президент Байден відзначив зусилля Сполучених Штатів зі згуртування світу навколо зусиль України щодо захисту своєї свободи і демократії, як це закріплено в Статуті Організації Об’єднаних Націй”, – йдеться у повідомленні.

Також президент США пообіцяв надалі фінансово підтримувати Україну для захисту від агресії Росії. Зокрема, нададуть черговий пакет військової допомоги обсягом 625 мільйонів доларів. Він включатиме додаткове озброєння та обладнання, зокрема HIMARS, артилерійські системи та боєприпаси, бронетехніку, а також інші транспорті засоби.

“Президент Байден також підтвердив постійну готовність Сполучених Штатів покласти серйозні витрати на будь-яку фізичну особу, організацію чи країну, які надають підтримку передбачуваної анексії Росії”, – зазначає пресслужба лідера США.

Читайте: ЗСУ вдарили з HIMARS по штабу росіян у Бериславі

Окремо Байден відзначив успіх угоди, яка дозволила безпечно експортувати українське зерно на світові ринки, а також необхідність забезпечення її подальшого виконання.

Нагадаємо про те, що США не лише виділяють Україні мільярди доларів на оборону, а й проводять навчання для наших військових. Пентагон має намір покращити систему військових навчань та оснащення ЗСУ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *