Повалення Путіна поки неможливе – Дмитро Орєшкін назвав причину

У п’ятницю, 30 вересня, президент Росії Володимир Путін підписав “документи” про прийняття до складу РФ чотирьох нових “суб’єктів” – окупованих земель України. Глава Кремля вирішив “йти до кінця”, що зрештою знищить його владу.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив політолог Дмитро Орєшкін.

Він наголосив, що єдине “рятувальне коло” для Путіна – це вивести війська з України, побудувати залізну завісу та пояснити, що він усіх переміг.

Це, звичайно, постріл у свою політичну кар’єру, але якщо в нього збережуться лояльні силовики, лояльне гестапо, то він зможе утримати владу, як якийсь північнокорейський лідер. Але це кінець його амбіціям, кінець поваги у всьому світі, перетворення на султана” зразка пізнього середньовіччя. Щось на кшталт Кім Чен Ина або керівника сучасної Туркменії“, – зазначив Орєшкін.

Читайте також: Руки тягнуться до табакерки: як оточення Путіна відреагує на спробу натиснути “червону кнопку”

Політолог наголосив, що це – не те, чого хотів би Путін, але це для нього – можливість вижити фізично та зберегти свою владу.

Тому так, він може зберегти владу, але це означає, що всі його політичні амбіції закінчилися. А він загалом людина, яка дуже важко відмовляється від своїх амбіцій. Йому це треба доводити довго і наполегливо. Тому я не бачу рятувального кола для нього. Я бачу, що він підвищуватиме і підвищуватиме ставки, блефуватиме і врешті-решт може навіть зірватися в ядерну війну“, – прогнозує Орєшкін.

За його словами, застосування Путіним ядерної зброї – теж не виключено, оскільки він “коли йому віжка потрапляє під хвіст”, поводиться непередбачувано і може лише підвищувати ставки, сам впадаючи в істерику і втрачаючи можливість тверезо оцінювати ситуацію.

Потрібен такій людині рятувальний круг? Я не впевнений. Може, йому більше петля на шиї була б кориснішою“, – резюмував політолог.

Детальніше читайте в матеріалі “Апострофа”: Путін відмовився від рятувального круга, тепер тільки петля на шиї – Дмитро Орєшкін.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *