Допомога США Україні – Вашингтон готовий давати 1,5 млрд доларів щомісяця

Сполучені Штати протягом війни готові щомісяця виділяти Україні фінансову допомогу у розмірі $1,5 млрд.

Про це повідомляє агентство Bloomberg, посилаючись на свої обізнані джерела в американському уряді.

За даними інсайдерів, США всерйоз вивчають питання щодо можливого виділення Україні щомісячної фінансової допомоги у розмірі $1,5 млрд.

Як зазначає видання, подібні виплати офіційний Вашингтон може здійснювати доти, доки триває повномасштабна війна проти Росії. Більше того, США підштовхують до подібних дій своїх союзників із Євросоюзу.

“Адміністрація Байдена, яка минулого тижня підписала угоду про виділення $4,5 млрд у вигляді грантів до кінця року, провела переговори з офіційними особами Європейського Союзу, зокрема останніми днями. Адміністрація наполягає на тому, щоб Європа зробила більше”, – йдеться у публікації Bloomberg.

Читайте також: Ще більше зброї та нові санкції проти Росії: Байден жорстко відреагував на анексію українських земель

Один із інсайдерів зазначає, що поки чиновники ЄС ведуть переговори щодо виконання минулих грошових зобов’язань перед Україною, США обговорюють створення механізму, який допоможе щомісяця підтримувати українську економіку в умовах війни з РФ.

Ще одне джерело додало, що в Конгресі, схвалення якого необхідно для отримання довгострокової підтримки Києву, все частіше звучатимуть вимоги про розподіл фінансового тягаря (надання фінансової допомоги Україні – ред.) між союзниками.

“Очікувані рівні фінансування з боку європейських країн будуть зіставні зі щомісячними $1,5 млрд, які США готові надавати. Допомога матиме вирішальне значення для покриття основних витрат, таких як фінансування шкіл, лікарень та єдиної електричної мережі України”, – додав Bloomberg, посилаючись на інсайдера.

Раніше ми розповідали, що Сенат США схвалив виділення Україні ще 12,3 млрд доларів на оборону.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *