Звільнення Лимана – Остін оцінив успіхи ЗСУ

Міністр оборони США Ллойд Остін привітав роботу Збройних Сил України на Лимані, який українські воїни повністю звільнили від російських окупантів разом із низкою сусідніх населених пунктів . Він також наголосив, що такий успіх надихає.

Про це він повідомив на пресконференції на Гаваях, повідомляє Reuters.

Читайте також: США будуть активніше озброювати і навчати ЗСУ: Пентагон створює нове командування

Стратегічно важливий для окупантів Лиман тепер під контролем ЗСУ, а це означає, що тепер відкрито шлях для подальшого просування на Донбасі.

“Його захоплення – найбільше досягнення України на полі бою після блискавичного контрнаступу на північному сході Харківської області минулого місяця”, – йдеться у повідомленні.

За словами Остіна, Лиман розташований поперек ліній постачання, які країна-агресорка використовувала для перекидання своїх військ та техніки на південь та на захід. Без цих маршрутів окупантам буде значно складніше.

“Що це означає з боку потенційної ескалації, я не спекулюватиму на цьому. Але для поля бою це означає, що українці продовжують прогресувати. Вони продовжують створювати проблеми для росіян, які їм доведеться вирішувати. І знову ж таки, нас усіх має надихнути те, що ми бачимо”, – зазначив міністр оборони США.

Нагадаємо, у суботу, 1 жовтня, Сили оборони України звільнили від російських окупантів населений пункт Лиман Донецької області. ЗСУ з Нацгвардією підняли над ним державний прапор.

Раніше ми писали, що США впродовж війни готові щомісяця виділяти Україні фінансову допомогу у розмірі 1,5 млрд доларів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *