Україна в НАТО – Україна подала заявку на вступ за прискореною процедурою

Президент України Володимир Зеленський провів засідання РНБО, на якому було розглянуто питання забезпечення колективної безпеки України та євроатлантичного простору. Глава держави заявив, що наша країна подала заявку на вступ до НАТО за прискореною процедурою.

Про це повідомляє “Апостроф” із посиланням на заяву президента.

“Де-факто ми вже пройшли свій шлях до НАТО. Де-факто ми вже довели сумісність зі стандартами Альянсу. Вони реальні для України – реальні в полі бою і в усіх аспектах нашої взаємодії. Ми довіряємо один одному, допомагаємо один одному, і ми захищаємо одне одного. Це і є Альянс”, – сказав глава держави.

Зеленський також заявив про те, що Україна подає заявку за процедурою, яка відповідатиме нашому значенню для захисту всього українського суспільства.

Читайте також: Американцям набридло поступатися: якою буде відповідь НАТО на ядерний удар Росії по Україні

“Ми робимо свій визначальний крок, підписуючи заявку України на вступ у прискореному порядку до НАТО”, – додав президент.

Глава НАТО та Генеральний секретар ООН незабаром виступлять із безпрецедентними заявами, які очікуються сьогодні, 30 вересня, близько 19:30. Так, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у штаб-квартирі НАТО проведе брифінг для ЗМІ.

Нагадаємо, раніше лідер Білого дому Джо Байден провів відеоконференцію з лідерами країн НАТО.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *