Анексія української території – як відреагував Байден

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден відреагував на спроби РФ анексувати частину України, пообіцявши підтримувати зусилля України щодо відновлення контролю над територіями, захопленими агресором.

Про це йдеться в оприлюдненій Білим домом заяві американського лідера.

У заяві Байдена наголошується, що США та їхні союзники підтримуватимуть Україну стільки, скільки потрібно для відновлення її суверенітету та територіальної цілісності.

“Росія порушує міжнародне право, зневажає Статут ООН і всюди демонструє свою зневагу до миролюбних народів. Не вводьте себе в оману: ці дії не мають легітимності. Сполучені Штати завжди поважатимуть міжнародно визнані кордони України. Ми й надалі підтримуватимемо зусилля України щодо відновлення контролю за своєю територією шляхом зміцнення її позицій у військовому та дипломатичному плані, у тому числі за рахунок додаткової допомоги в галузі безпеки на суму 1,1 мільярда доларів, про яку Сполучені Штати оголосили цього тижня” , – заявив глава Білого дому.

Читайте також: Україна отримає від США стільки допомоги, щоб покласти край війні – офіційний представник Держдепу США

Також у документі звертається увага на те, що сьогодні США запроваджують нові жорсткі санкції проти країни-окупанта.

“У відповідь на фальшиві заяви Росії про анексію Сполучені Штати разом із нашими союзниками та партнерами сьогодні оголошують про нові санкції. Ми згуртуємо міжнародне співтовариство, щоб засудити ці кроки та притягнути Росію до відповідальності. Ми продовжимо надавати Україні технічні засоби, необхідні їй для самооборони, незважаючи на зухвалі спроби Росії перекроїти кордони свого сусіда. І я з нетерпінням чекаю на підписання Конгресом закону, який надасть додаткові 12 мільярдів доларів на підтримку України”, – заявив Байден.

Наприкінці президент США закликав усіх членів міжнародної спільноти відкинути незаконні російські спроби анексії та підтримувати народ України стільки, скільки потрібно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що США не лише виділяють Україні мільярди доларів на оборону, а й проводять навчання для наших військових. Пентагон має намір покращити систему військових навчань та оснащення ЗСУ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *