Бої за Лиман та протести в Росії – карта бойових дій – що відомо на 28 вересня

Україна 216-й день з початку повномасштабного вторгнення Росії продовжує вести бої з окупантами. ЗСУ зміцнюють свої позиції в районі Лимана та наближаються до цього міста, звільняючи нові населені пункти.

“Апостроф” продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 27 вересня


09:00 У Миколаївці на Донеччині армія РФ вранці обстріляла школу, де було сховище з цивільними. У сховищі на той час перебувало 12 людей, серед яких 2 дітей та людина з інвалідністю. Окупанти цілили просто у будівлю школи. Обвалилися стіни. Але сховище, на щастя, витримало – люди, які там перебували, не постраждали. Досі немає інформації стосовно однієї людини, яка працювала у школі – її пошуки тривають.

08:43 Два підтверджених збиття російських літаків СУ-25 бійцями підрозділів протиповітряної оборони 93 бригади Холодний Яр на Донеччині.

08:28 Учора ввечері окупанти завдали чергового ракетного удару по Харкову. 3 ракети потрапили до інфраструктурних об’єктів, розташованих у Холодногірському районі. На них виникло 2 пожежі.

08:03 Данилов заявив, що РНБО найближчими днями оприлюднить план дій на випадок тактичного ядерного удару.

07:42 На рашистських “референдумах”, мабуть, не особливо морочилися. Колаборанти із серйозним виглядом “підраховували” голоси на порожніх бюлетенях.

07:36 Зеленський на засіданні Радбезу ООН сказав, що якщо Росія визнає результати “референдумів”, то йому з Путіним “більше нема про що розмовляти”.

07:25 Канада запровадить нові санкції проти Росії через проведення “референдумів” на окупованих територіях України.

07:09 Росія почала залучати до бойових дій нещодавно мобілізовані резерви, які не пройшли жодної підготовки, а також осіб, засуджених за кримінальні злочини, заявив Генштаб ЗСУ.

06:56 США готують новий пакет військової допомоги для ЗСУ на суму в 1,1 мільярд доларів. За даними Reuters, про нові поставки зброї буде оголошено найближчими днями. Пакет допомоги включатиме додаткові РСЗВ HIMARS, боєприпаси, засоби боротьби з дронами, системи боротьби з радарами.

06:47 ЗСУ знищили контрольно-спостережний пункт та склад з боєприпасами ворога в Бериславському районі Херсонщини.

06:41 Американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє, посилаючись на російські джерела, що українська артилерія тримає під вогневим контролем останню дорогу для постачання російських військ у Лимані, що йде через Сватово, Макіївку та Терни. Українські розвідувальні та диверсійні групи вже помічені у містах Торське та Ямпіль на південний схід від Лиману.

06:41 Оновлена карта бойових дій. ЗСУ продовжують просуватися в районі Лимана та звільнили Новоселівку, Середнє, Нове, Зелену Долину.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *