Обмін Медведчука на українських військових – чому Путін погодився

Президент РФ Володимир Путін зажадав обміняти “азовців” на обвинуваченого в держзраді нардепа Віктора Медведчука, щоб російська агентура в Україні вірила, що “росіяни своїх не кидають”.

Подібну думку озвучив полковник запасу СБУ Михайло Притула.

За його словами, обмін полоненими між Україною та Росією, під час якого Кремлю віддали Віктора Медведчука, слід розглядати з боку контррозвідки.

Притула вважає, що російська агентура, займаючи топ-посади в Києві, набагато важливіша lkz Володимира Путіна, ніж тисячі солдатів, убитих на полі бою. Глава Кремля цілеспрямовано повернув обвинуваченого у держзраді Віктора Медведчука, щоб зробити посил іншим агентам про те, що “росіяни своїх не кидають”.

Читайте також: Кістки та проблеми з рукою: як виглядає морпіх “Піаніст” після російського полону

“Одна така людина може завдати нам шкоди більше, ніж стотисячна армія. Таким чином вона врятувала не одного Медведчука, а насправді Путін рятував свою агентурну мережу, зберігаючи їхню лояльність до себе, і щоб вони були впевнені працювати на неї, а він їхній потім виміняє. Ось така логіка дій Путіна як розвідника, інакше діяти він просто не міг”, – продовжив Притула, коментуючи обмін полоненими.

За словами полковника запасу СБУ, цінність Медведчука в ході процедури оцінювалася не 200 військовослужбовцями із заводу “Азовсталь”, а тією агентурною мережею, яку обвинувачений у держзраді нардеп встиг створити на території України.

Раніше ми розповідали, що путінський олігарх Роман Абрамович брав участь у переговорах щодо обміну полоненими.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *