Бої за Донбас та протести в Росії – карта бойових дій – що відомо на 27 вересня

Україна 216-й день дає запеклу відсіч окупантам із початку повномасштабного вторгнення Росії. Наші військові завдають точних ударів місцям скупчення ворога, штабам та складам боєприпасів, поступово звільняючи від окупантів країну.

У зв’язку з невдачами на фронті та великими втратами в РФ активно проводиться мобілізація. Через це люди масово виходять на вулиці, протести набирають обертів у Дагестані.

“Апостроф” продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 26 вересня


16:50 Криворукі російські мобіки після трьох днів підготовки творять “чудеса” на ввіреній їм техніці.

16:33 “Спільнота залізничників Білорусі” повідомила, що проводиться комплекс заходів з перевірки залізничної інфраструктури Білорусі.

  • перевіряють місця завантаження (вивантаження) на залізничних станціях із залученням посадових осіб відділень Білоруської залізниці і комендатур ВОСО (служба військових повідомлень ЗС РФ);
  • проводять ремонт вантажно-розвантажувальних платформ (за потреби), а також готують автомобільні підходи до вантажно-вивантажувальних місць на станціях;
  • закріплюють на залізничних станціях вивантаження маневрових локомотивів;
  • розробляють графіки руху військових ешелонів по Білоруській залізниці (після надання плану військових залізничних перевезень) та інших.

Всі ці дії можуть вказувати на підготовку до прийому військових ешелонів із РФ.

Для руху ешелонів буде використано залізничні прикордонні переходи:

  • Красне (МСК РЗ) – Осинівка (БЧ НОД-1).
  • Злинка (МСК РЖД) – Копитье (БЧ НОД-4).
  • Заверіжжя (ОКТ РЗ) – Єзерище (БЧ НОД-6).

15:25 Командир мотострілкового батальйону підполковник Артем Колобов успішно провів операцію зі “згортання та організованого перекидання з метою нарощування зусиль на іншому напрямку”.

14:55 З початку контрнаступу Збройних сил України у Харківській області звільнено 454 населені пункти.

Про це повідомляє заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

“Завдяки наступальним діям наших військових у (Харківській – ред.) області деокуповано 454 населених пунктів. На сьогодні на деокупованих територіях області відновили роботу 14 відділень поліції, розпочали навчання 90 закладів освіти. Почали роботу 78 фельдшерських пунктів, відділень “Укрпошти”. Відновлено роботу 6 вишок мобільного зв’язку, 27 об’єктів газопостачання та 23 об’єкти електропостачання”, – розповів він.

13:42 ЗСУ звільнили Куп’янськ-Вузловий. Це підтвердив голова Харківської ОВ Олег Синєгубов

13:01 СБУ затримала російського агента, який “наводив” удари дронів-камікадзе на півдні Одещини. Зрадником виявився мешканець міста Рені, завербований спецслужбами РФ після початку повномасштабного вторгнення.

12:33 Російські окупанти змушують мешканців Енергодару голосувати на “референдумі”. Тим, хто відмовився, загрожують мобілізацією, повідомили в ГУР.

12:11 Уряд Болгарії закликав своїх громадян, які зараз перебувають у Росії, терміново залишити країну на тлі часткової мобілізації в країні. При цьому влада просить також утриматися від поїздок до РФ.

11:35 Окупанти та колаборанти покинули Борівську громаду на Харківщині. Тим часом ВСУ взяли під свій контроль село Піски-Радьківські, але там ще проводять зачистки та розмінування.

11:22 Ситуація на кордоні із Грузією

10:28 Наслідки удару по Миколаєву

10:04 Російський військовий на Херсонському напрямку обговорює новини про мобілізацію до РФ. Також він сподівається і “молиться за поранення”, щоб з’явилася можливість повернутися додому.

9:14 На сході, зокрема, у Харківській та північній частині Донецької областей українські війська продовжують досягати успіхів у районі Лиману.

Аналітики припускають, що ЗСУ взяли під свій контроль Маліївку Харківської області (25 км на північний захід від Лимана).

8:40 Російські окупаційні війська за добу обстріляли шість населених пунктів Донецької області. Внаслідок чого загинули троє цивільних, ще 13 отримали поранення.

8:02 Протягом доби підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Соледар, Курдюмівка, Зайцеве, Майорськ, Бахмут, Кам’янка, Першотравневе. ЗСУ вразили понад 30 районів скупчення ворога, повідомили у Генштабі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *