США серйозно сприйняли ядерні погрози Путіна

США серйозно сприйняли ядерні погрози Путіна

У США прокоментували погрози Путіна

Сьогоднішня заява президента Росії не схожа на те, як він говорив у попередні сім місяців, вважають у Вашингтоні.

У США серйозно ставляться до заяв президента Росії Володимира Путіна щодо ядерної зброї, заявив представник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі у середу, 21 вересня.

“Ми завжди повинні серйозно сприймати таку риторику. Це не схоже на те, як він говорив у попередні сім місяців. Ми сприйняли це всерйоз. Ми, як можемо, слідкуємо за стратегічною позицією Росії. Якщо доведеться, ми змінимо нашу (позицію – ред.). Ми не бачимо ознак того, що це потрібно зараз”, – сказав він.
 
Так Кірбі прокоментував слова Путіна про те, що “у разі загрози територіальної цілісності нашої країни, для захисту Росії та нашого народу ми, безумовно, використовуємо всі засоби, що є в нашому розпорядженні. Це не блеф”.
 
Також Кірбі прокоментував рішення щодо мобілізації. За його словами, та кількість людей, яку хочуть мобілізувати в РФ, є значною і вона майже вдвічі більша, ніж була задіяна Росією під час початку вторгнення в Україну.
 
“Це безперечно ознака того, що він зазнає труднощів, і ми знаємо, що він має десятки тисяч втрат. У нього жахливий бойовий дух, згуртованість підрозділів на полі бою, командування й управління досі не вирішені. У нього проблеми з дезертирством, і він змушує поранених повертатися в бій. Отже очевидно, що людські ресурси – це проблема для нього”, – заявив Кірбі.
 
Раніше президент США Джо Байден заявив, що застосування Росією тактичної ядерної чи хімічної зброї на території України матиме наслідки для неї.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *