Битва за Лиман – як українські бійці просуваються у Луганській області

Українські бійці, які нещодавно підняли прапор над важливим селищем на шляху до Лиману, взяли місто в півоточення і звільнення його є лише питанням часу.

Про це в ефірі Апостроф TV сказав військовий експерт, полковник ЗСУ у запасі Роман Світан.

Українські війська взяли Лиман в напівоточення і збираються змусити ворога відійти від міста. Після проходження Лиману, а це питання вже фактично вирішене, це лише питання часу, відкривається оперативний простір для виходу наших з’єднань на Сватове. Південніше залишаються Рубіжне і Сєверодонецьк і робота по Сватівському плацдарму, зараз наша далекобійна артилерія обробляє підходи до цього району. цим напрямком займається група яка працює з Сіверська по Лисичанську. Взята Білогорівка, фронт буде просуватись правим та лівим берегами Дінця, далі вихід на оперативний простір – комплексний підхід до звільнення Луганської області діє, – зазначив експерт.

Полковник наголосив, що у Лимані знаходиться невелике угруповання росіян, яке використовує місто як фортецю.

Наші війська дуже акуратно працюють з містом, аби не зруйнувати інфраструктуру тому й затягується звільнення Лимана. Там нема навіть десятої частини тих військ ворога, які вийшли з-під Ізюму, тому в полон потрапить невелика кількість росіян, більшість спробує втекти так само як на Харківщині. Серед них є і “Барс”, і донецькі та луганські “мобіки”, підтягнули туди і частину “вагнерівців”, для прикриття напрямку, є трохи десантників“, – сказав Світан.

За його словами, підхід техніки до Лимана у ворога обмежений, тому що ми прострілюємо всі шляхи та логістичні ланцюжки.

Особливо робляться спроби це робити з боку Сіверська – наша арта дістає всю їх логістику. Тому ми займаємось зараз видавлюванням лиманського угрупування військ ворога, “удушуючи” його, але це займе певний час“, – вважає полковник .

Як повідомляв “Апостроф”, експерт Defense Express Іван Киричевський вважає, що після Лиману наступною метою українських бійців стане Сєвєродонецьк.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *