Референдум про приєднання до Росії – навіщо Путіну нові території

Російські посіпаки на тимчасово окупованих територіях роблять заяви про призначення так званих референдумів щодо приєднання до росії. На тлі провалів на фронті та численних втрат серед особового складу стає очевидно, що це лише прикриття. А насправді у Кремлі задумали “референдуми”, щоби провести мобілізацію в рф і залучити до російської так званої армії мешканців окупованих районів Запорізької та Херсонської областей.

Що відбувається в окупованому Мелітополі та навіщо в місті організували “зібрання” щодо референдуму – в ефірі Апостроф TV розповів міський голова Мелітополя ІВАН ФЕДОРОВ.

– Яка ситуація нині в тимчасово окупованому Мелітополі?

– Кожного дня ведеться робота зі знищення російських військових баз, військової техніки. Звичайно, це робиться для того, щоб, з одного боку, унеможливити додаткову небезпеку для наших мешканців, а з іншого – для того, щоб вс рф відчували голод як в частині боєприпасів, так і військової техніки.

Але сьогодні тема дня на всіх тимчасово окупованих територіях – це ті заяви, які роблять гауляйтери відносно проведення “референдуму”. Вся новинна стрічка рашистських сайтів та пропагандистських засобів масової інформації сьогодні саме в цих фейкових заявах про проведення “референдуму”.

– В окупованому Мелітополі відбувся якийсь “загальний народний з’їзд громадян”, де йшлося про цей референдум. Що це за “зборище”?

– Щодо “зборища” хотів би звернути увагу на декілька фактів. Перш за все, навіть основні гауляйтери на це зібрання не прийшли. Це масовка, яка зібрана не з мешканців міста Мелітополя. Наприклад, я як міський голова, наша команда як ті люди, які протягом десятиліть працюють на території міста Мелітополя, жодної людини, яка виступала на сцені не знаємо. Це не місцеві мешканці. Вони не мають жодного відношення до Мелітополя. Тому це якась масовка, яка була зібрана для того, щоб зняти пропагандистську картинку.

Але я звернув би увагу на інший факт. Сьогодні вони намагаються прикрити референдумом свою нестачу в збройних силах рф. Сьогодні було випущено два основні документи гауляйтерами, на які слід звернути увагу. Перший: для того, щоб виїхати з 1 жовтня за межі тимчасово окупованої території, в комендатурі потрібно отримати перепустку, і з’являтися туди треба особисто. Другий: вони сказали, що з сьогоднішнього дня також починають формуватися на тимчасово окупованих територіях добровольчі батальйони.

Тому ми чітко можемо зв’язати ці два факти в одне і сказати, що на тимчасово окупованих територіях одразу після проведення фейкового референдуму розпочнеться мобілізація. Саме така мобілізація, як була останні місяці на території “ЛНР” і “ДНР”, коли наших мешканців силою змушують брати автомати та йти воювати. Ми чітко розуміємо, що наші мешканці цього не хочуть, ми чітко розуміємо, що вони цього робити не будуть, але саме для цього сьогодні і намагаються провести фейковий референдум. Їм цікавий не референдум, їх цікавлять наші мешканці, яких вони будуть кидати на амбразуру та в бій.

– Росіяни зараз говорять про проведення референдуму. Ви днями проводили сесію Мелітопольської міської ради, де ухвалювали рішення, зокрема, і щодо колаборантів. Про які подробиці можете повідомити.

– Сьогодні вже підготовлено список колаборантів, на яких будуть накладені санкції. Хочу зазначити, що санкції будуть накладені не лише на самих колаборантів, а й на членів їхніх родин. Якщо деякі колаборанти вважають, що їм вдасться сховати майно за власністю мами або тещі, це точно не вдасться. Буде заарештоване все майно, навіть родичів.

Також слід зазначити, чому сьогодні було вирішено проводити ці збори перед референдумом. Сьогодні ми бачимо велику тенденцію, що колаборанти здаються до Збройних сил України та до спецслужб України, і хочуть служити саме державі Україна. Ця тенденція вже масова. Тому рашисти сьогодні хочуть підняти ставки і тому зробили свої заяви відносно фейкового референдуму.

– Росіяни почали вилучати українські книжки зі шкіл Мелітополя. Особливо тішаться вони тим, що вдалося забрати дитячу літературу українською. Попри дії руху опору, вони все ще намагаються втілювати свою російську програму?

– Ми ж чітко розуміємо, що сьогодні освітній процес не працює на тимчасово окупованих територіях – це фейк. Вони намагаються зробити роботу деяких шкіл, але це точно не про навчання. Це про зомбування наших дітей, яких вони силою змусили прийти до шкіл в тимчасово окупованих містах.

Сьогодні основна загроза в школах така: за інформацією наших військових, в підвалах шкіл є склади з боєприпасами. Тому сьогодні основна загроза для наших дітей – це те, що їх використовують як живий щит. Сьогодні, на жаль, це основна загроза. Ми не розуміємо, як ми можемо допомогти дітям на відстані, лише закликаємо їх виїжджати з тимчасово окупованої території. Але точно про навчання не йдеться.

Те, що вони крадуть книжки зі шкіл… Розумієте, коли вже все вкрали, і залишилися лише книжки, вони почали красти і їх.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *