Кадирівці в Україні – Братчук назвав мету кадировців на війні

Очільник Чечні Рамзан Кадиров відправляє найманців на війну в Україну для залякування підрозділів з мобілізованих представників так званих “ЛНР/ДНР”, щоб ті не відступали.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

Так він прокоментував те, що воювати проти українців прибудуть нібито 10 тисяч кадирівців. Посадовець вважає, що Кадиров, певно, мав на увазі підписників свого каналу в ТікТоці.

За даними українських військових, кадирівців надалі збираються використовувати для того, щоб проводити каральні заходи.

“Мова йде насамперед про те, що ці так звані війська використовуються як “заградотряды”. До речі, вчора була річниця, коли такі “заградотряды” були створені Сталіним на фронтах Другої світової війни, щоб вони розстрілювали радянських солдатів. Зараз ситуація повторюється. Кадирівці дійсно виставляються як “заградотряды” для того, щоб ті підрозділи з мобілізованих представників так званих “ЛНР/ДНР” не відступали. Так само, як і регулярні військові частини російської армії. Вже були такі сутички, зокрема, й на Херсонщині, поблизу самого Херсона. Є такі сутички і в інших населених пунктах”, – зауважив Братчук.

На його переконання, у кадирівців найкраще виходить карати своїх, про жодну силу духу там не йдеться.

“Тобто – для залякування. Цифри такі є, але, знаєте, коли вчора наші бійці надіслали відео з полоненим кадировцем, то виглядає він жалюгідно, як і кожен окупант. Тож там про силу духу, про яку Рамзанка казав, взагалі мова не йде. Вони такі самі звичайні волоцюги, а особливо – коли потрапляють у полон”, – додав представник ОВА.

Більше читайте у матеріалі “Апострофа”: Друга армія світу перетворюється на першу за двома параметрами – речник Одеської ОВА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *