Переговори Росії та України – що відповів Київ на пропозицію Кремля

На тлі масштабного контрнаступу Збройних сил України російські посадовці кинулися пропонувати мирні переговори. Київ пропозиції проігнорував, адже не планує грати за сценарієм противника.

Про це розповіла очільниця Міністерства з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина, пише France 24.

За її словами, Росія прагнула відвернути увагу і зупинити стратегічні плани України.

“Вони хочуть відвернути нашу увагу і зупинити те, що було стратегічно заплановано за місяць до цього. Це не той сценарій, який ми збираємося розігрувати”, – зауважила Стефанишина.

Вона зазначила, що перш ніж сідати за стіл переговорів – Україна разом із партнерами має реалізувати всі військові та дипломатичні плани. Потрібен слушний момент, він настане після масової деокупації українських територій.

“Необхідно, щоб ми використали цей імпульс (ред. – контрнаступ ЗСУ) для масової деокупації нашої території, а потім, звичайно, ми будемо готові до переговорів, заснованих не на російських ультиматумах, а на чомусь, що дозволило б закінчити війну, але також і уникнути наступної війни на нашій землі, коли Росія зможе поновити свої резерви”, – наголосила міністр.

Як раніше повідомлялося, президент України заявив, що в нього немає в планах проведення переговорів з президентом РФ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *