Мирні переговори з Росією – Зеленський розповів, до чого це призведе

За час повномасштабної війни Україна неодноразово називали умови, за яких вона готова сісти за стіл переговорів із країною-агресором Росії, однак світ намагається тиснути, аби “сторони конфлікту” повернулися до діалогу.

Про те, чи можливі зараз переговори з РФ, президент України Володимир Зеленський розповів в інтерв’ю CNN.

Глава держави скептично ставиться до можливості переговорів із країною-терористом Росією у найближчому майбутньому, адже Кремль за вісім років війни показав, до чого може призвести “мирний діалог”: окупація, заморожування конфлікту, переговори, підписання угоди, умов якої країна-агресор не виконує.

Крім того, Зеленський переконаний, що якщо Україна зараз погодиться на умови країни-терориста Росії або ж підпише будь-яку угоду, після якої бойові дії зупиняться, то через деякий час російське окупаційне військо назбирає нові ресурси й знову почне окуповувати українську територію.

Ми просто не можемо дозволити Росії продовжувати ту ж саму стратегію, яку вони розпочали ще у 2014 році. Вони помалу захоплюють, потім роблять паузу, заморожують конфлікт, ведуть переговори та підписують якісь угоди. Минає час, вони нарощують силу, а потім знову продовжують рухатися вперед, при цьому висувають певні ультиматуми. Така собі, повільна вечеря. Вони їдять тебе частинами. Я б назвав це російське людоїдство. А я не хочу грати у цю гру. Мені це не подобається“, – заявив президент України.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що на тлі успішного контрнаступу ЗСУ на Харківщині глава МЗС РФ Лавров знову заговорив про переговори з Україною.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *