Наступ ЗСУ – карта визволення Харківської області – що відбувається у Вовчанську, Куп’янську та Ізюмі

Вже 201-й день український народ бореться із російським агресором. За останній тиждень ЗСУ звільнили майже всю територію Харківської області й вийшли на державний кордон із РФ. Ворог у відповідь б’є по об’єктах критичної інфраструктури, позбавляючи мирних жителів світла та води. При ударі по ТЕС у Харкові та Кременчуці низка областей залишилася без електрики, загинули люди.

“Апостроф” продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 11 вересня


08:25 У мережі повідомляють, що точаться важкі бої на околицях Лисичанська Луганської області. Є дані, що ворожа армія зазнає великих втрат. Чекаємо на підтвердження Генштабу.

07:55 У Херсоні на світанку було чутно вибухи. Повідомляють про пожежу на Паровозній, де знаходяться казарми окупантів.

07:40 Росіяни не вгамовуються з обстрілами наших міст та сіл. Вночі вони били з “Ураганів”, “Градів” і важкої артилерії по Нікопольському та Криворізькому районах, повідомляє глава Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Нікопольський накрили вогнем тричі. Поцілили по трьох громадах – Нікопольській, Марганецькій та Червоногригорівській. Обійшлося без загиблих та поранених. Пошкоджені приватні будинки, ліцей та електромережі. Масштаби руйнацій уточнюються.

У Криворізькому районі ворог завдав удару по Зеленодольській громаді. Понівечені будинки та газогін. Люди не постраждали.

07:00 В результаті боїв під Харковом 92-а бригада ЗСУ поповнила обмінний фонд військовополонених десятками російських солдатів та офіцерів. Їм пояснюють їхній статус та шанси на обмін. Щобільше полонених візьме українська армія, тим швидше повернуться додому наші воїни з російських таборів.

06:50 Протягом цього тижня Укрпошта готова забезпечити першу доставку та виплату пенсій мешканцям деокупованих населених пунктів Харківської області. Пересувні відділення почнуть розвозити пенсії з понеділка-вівторка. На етапі вирішення перебуває також питання щодо тих пенсіонерів, які отримують виплати на картки.

06:40 Розгром російської армії під час контрнаступу ЗСУ під Харковом створює новий вид політичного виклику для президента РФ Володимира Путіна: це підриває імідж компетентності та могутності, над створенням якого він працював два десятиліття, пише The New York Times.

06:30 При ударі по харківській ТЕС-5 могли загинути два оператори – тіло одного було виявлено, другого – шукають.

За п’ять днів контрнаступу звільнено 8370 кв. км. Деяка територія ще не контролюється нами, але звідти вже пішов супротивник. Ворог брав цю територію понад три місяці з величезними втратами. Це перевищує територію трьох Люксембургів або половини Чорногорії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *