Як розпадеться Росія – у МВС України дали прогноз

На тлі повномасштабної війни проти України в Росії помітні передумови до розпаду, як це сталося 1991 року з Радянським Союзом.

Про це в ефірі Апострофу TV заявив радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смирнов.

Він зазначив, що роль України в цьому процесі є основною, проте треба розуміти, що імперії (чи Російська імперія, чи СРСР) не розпадаються просто так. Не тільки економічні чинники та суспільне невдоволення відіграють свою роль – тут також важливі катаклізми всередині країни.

У них є певний суспільний договір зі своїми територіями, що звучить приблизно так: у нас тут “імперія величі”, нас весь світ боїться, і ви зі свого боку вдаєте, що вас все влаштовує, а ми зі свого боку вас не чіпаємо. Саме тому Путін не може провести мобілізацію, тому він не називає війну війною, тому що з одного боку є території, які погоджуються з цією “величністю”, щоб їх не чіпали, а з іншого боку, вони не чіпають владу, коли відбуваються вибори та всі ці рокіровки, які є суцільним фарсом. От і все. Але коли буде поразка, виникне багато питань. І ми повинні розуміти, що революцію в цій країні здійснюють не люди, як це роблять в Україні, а еліти. Еліти вже розуміють, що “король голий”, і ця історія запуститься”, – заявив чиновник.

Він додав, що у грудні реально почнуть діяти санкції, які росіяни відчують на собі. До того ж у них будуть вибори, які вимагатимуть чимало грошових вливань.

“Їм буде складно пояснювати, а де наша армія, куди поділися кошти та багато іншого. Ці питання вже лунають. Поки не в більшості, це не швидкий процес, але цей процес почнуть еліти. Там буде багато процесів, але ми навіть за нашої життя побачимо розпад цієї країни”, – вважає Смирнов.

Як повідомляв “Апостроф”, американський генерал-лейтенант у відставці, колишній командувач військами США в Європі Бен Ходжес заявив, що одна з військових цілей Сполучених Штатів – “деімперіалізація” Росії, тобто зникнення РФ у її сучасному вигляді з політичної карти світу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *