Війна в Україні – карта бойових дій – що відбувається сьогодні 5 вересня на фронті й тилу

Почалася 194-та доба повномасштабної війни Росії проти українського народу. Під ударами ЗСУ ворог утік із низки населених пунктів у Донецькій та Херсонській областях, зазнав відчутних втрат внаслідок авіа- та артилерійських нальотів.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 4 вересня


08:25 Відділення окупантів влаштувало “пробіжку” вздовж дороги, проте це не дуже сподобалося артилеристам ЗСУ.




08:00 Бойовики “ЛНР” скаржаться на дискримінацію порівняно з російськими військовими. Особовий склад 2 АК не отримує обіцяних надбавок на відміну від російських військових в інших військових частинах. Нема якісного медичного забезпечення. Усе це істотно впливає на погіршення морально-психологічного стану особового складу.

07:40 Росіяни продовжують примусову мобілізацію на окупованих територіях України, забираючи чоловіків на війну навіть із лікарень, заявляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

07:20 Зафіксовано бунт військовослужбовців 127-го полку 1 армійського корпусу окупаційних військ у вигляді колективної відмови від участі у бойових діях. Однією з причин є незадовільне забезпечення: на передовій особовий склад залишився навіть без води. Проти бунтівників спецслужби окупаційних військ вжили заходів, їх вивезено з позицій.

06:55 У Балаклії Харківської області був величезний склад боєприпасів окупантів. У 43-й артилерійській бригаді ЗСУ вирішили, що це непорядок і відправили туди пару гостинців із 2С7 “Півонія”.



Минулої доби українська авіація на півдні завдала 21 удару по російських позиціях. Знищено:

  • 104 загарбники
  • 6 танків
  • 26 одиниць броньованої та автомобільної техніки
  • 9 гаубиць “Мста-С” та “Мста-Б”
  • безпілотний розвідник “Елерон-10”.

Крім того, знищено склад боєприпасів, понтонну переправу, вражено пункт управління 35 армії та два контрольно-спостерігальні пункти.

На думку американського Інституту вивчення війни (ISW), лінія фронту в Україні виглядає так:

На Харківському напрямку

На Донецькому напрямку


На Херсонському напрямку

Під Слов’янськом ЗСУ перейшли в контрнаступ і вибили окупантів з Озерного.

На Херсонщині ЗСУ звільнили селище Високопілля від російських окупантів. Крім того, десятки ворожих військових потрапили в український полон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *