Війна в Україні – карта бойових дій – що відбувається сьогодні 2 вересня на фронті та тилу

Росія з 24 лютого вже 191 добу продовжує вести повномасштабну війну проти України. Росіяни щодня зазнають великих втрат, а також нестачу в живій силі. Окупанти займаються ядерним шантажем, захопивши Запорізьку АЕС та її співробітників. 1 вересня представники МАГАТЕ прибули на станцію, проте пересувалися нею та спілкувалися зі співробітниками лише у присутності озброєних окупантів та співробітників Росатому. У результаті візит перетворився на цирк.

ЗСУ продовжують завдавати ударів по тилах росіян, зокрема, підриваючи військові об’єкти в Херсонській області.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 1 вересня


07:15 Генштаб ЗСУ повідомив, що в населеному пункті Таврійськ Херсонської області втрати ворога склали більше 20 одиниць озброєння та військової техніки. Втрати живої сили – уточнюються.

07:12 Україна ні з якою державою не має погоджувати звільнення своїх територій. Зокрема те, у який спосіб Сили оборони повертатимуть населені пункти, захоплені військами РФ під час повномасштабної війни чи окуповані раніше Крим і Донбас. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов, поставивши крапку в питаннях щодо застосування далекобійної зброї.

07:00 Врожай 2022:

06:55 Постійний представник Франції в Раді Безпеки ООН Ніколя де Рів’єр сумнівається, що ЗСУ зможуть повернути Крим та Донбас. На думку французького дипломата, контрнаступ українців у Херсонській та Миколаївській областях не є гарантією успіху.

Я боюся, що бойові дії триватимуть достатньо довго. Я не думаю, що припинення вогню станеться найближчим часом. Я трохи скептично ставлюся до того, що Україна зможе повернути свої втрачені території. Я буду здивований, якщо українці зможуть вигнати росіян з Донбасу чи Криму”, – сказав він.

06:55 Оновлена мапа бойових дій.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *