У Януковича та Курченка можуть конфіскувати активи – що заявили в Мін’юсті

Міністерство юстиції України вже у вересні може подати позови щодо конфіскації активів екс-президента-втікача Віктора Януковича та інших підсанкційних осіб до Вищого антикорупційного суду. Зараз відомство отримало дозвіл на конфіскацію активів російського мільярдера Володимира Євтушенкова – власника МТС.

Про це повідомила заступниця голови Мін’юсту Ірина Мудра, пише Інтерфакс-Україна.

Днями Мін’юст виграло у Вищому антикорупційному суді (ВАКС) першу справу зі стягнення приватних активів громадянина РФ, путінського олігарха і власника низки українських компаній Володимира Євтушенкова, а тепер відомство планує подати подібні позови щодо інших підсанкційних осіб, зокрема Віктора Януковича, Сергія Курченка й Олега Дерипаски.

“Мін’юст не зупиняється і вже протягом вересня спробує подати нові позови про стягнення в дохід держави активів Віктора Януковича, Сергія Курченка, Олега Дерипаски та інших підсанкційних осіб”, – наголосила Ірина Мудра.

Водночас вона наголосила, що Мін’юст передасть справи до ВАКС лише після отримання необхідних документів від уповноважених державних органів та підготовки доказової бази.

“Це дуже складна і копітка робота, яка потребує глибокого та ретельного аналізу та роботи з великою кількістю матеріалів”, – пояснила Мудра

Раніше “Апостроф” повідомляв, що уряд України планує конфіскувати активи росіян та російських компаній на користь держави.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *