Шойгу відсторонено Путіним від керівництва війною в Україні – що каже британська розвідка

Міністра оборони Росії Сергія Шойгу, який дав цинічне пояснення провалу наступу в Україні, усунули від керівництва “спецоперацією” через проблеми російської армії. Президенту РФ Володимиру Путіну про хід війни повідомляють оперативні командири.

Про це свідчать дані британської розвідки.

“Російські офіцери та солдати, які мають власний досвід війни, ймовірно, регулярно висміюють Шойгу за його неефективне керівництво, оскільки прогрес Росії у війні зупинився“, – зазначають у Міноборони Британії.

Раніше видання “Важливі історії” розповіло, що Путін вважає саме Шойгу головним винуватцем невдалого наступу російської армії в Україні. Він втратив довіру глави Кремля та фактично перестав керувати діями військових в Україні.

За інформацією джерел, наближених до генерального штабу РФ, Путін перестав прислухатися до порад Шойгу після провалу його “триденного плану” із захоплення Києва. На початку війни він разом із ФСБ дезінформував Путіна про перебіг подій на фронті, розповідаючи про неіснуючі успіхи армії РФ.

Призначення на деякі ключові посади в Міноборони РФ тепер здійснюється без відома Шойгу. Наприклад, йдеться про призначення у червні цього року генерал-полковника Михайла Теплинського командувачем повітрянодесантних військ. При цьому він є давнім ворогом міністра.

Раніше “Апостроф” розповідав, як у ЗСУ та Пентагоні відреагували на чергову брехню Шойгу про знищення HIMARS в Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *