Окупація Криму – на півострові є ознаки розміщення ядерної зброї

Росія на території анексованого Криму могла розмістити тактичну ядерну зброю. Експерти Центру оборонних стратегій вбачають ознаки цього.

Про це заявила керівник Центру оборонних стратегій Аліна Фролова на брифінгу.

Вона пояснила, що про облаштування ядерної зброї говорить те, що на півострові відновлено інфраструктуру для підтримки її функціонування, також створено спеціальний підрозділ Збройних сил РФ, покликаний обслуговувати відповідні військові об’єкти.

“Щодо потенційного розміщення там тактичної ядерної зброї, то чому такі побоювання є? Тому що в Криму відновлено інфраструктуру, яка підтримує функціонування такої зброї. І навіть створено спеціальний підрозділ у російській армії, який має займатися обслуговуванням таких військових об’єктів на території Криму”, – зауважила вона.

Експерти не мають сумніву, що це є серйозною небезпекою не тільки для Європи, а й для інших країн світу.

Тактичну ядерну зброю на момент появи розглядали виключно стратегічним військовим засобом, здатним припинити війну чи стати потужною запорукою від неї. Із часів Холодної війни “ядерні перегони” країн призвели до значного накопичення такої зброї. У підсумку – її велика кількість гарантовано може знищити не тільки міста, а й всю Землю.

Як повідомлялося, на думку російського політолога Андрія Піонтковського, єдиним суттєвим аргументом для президента РФ Володимира Путіна проти ядерної війни залишається лише страх за своє життя.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *