Волонтерка розповіла про роботу в проекті Відновись Фонду Вадима Столара

Проєкт Фонду Вадима Столара “Відновись” подарував радість не тільки його учасникам, але й організаторам.

Про це в інтерв’ю gazeta.ua розповіла волонтерка Фонду Наталія Приходько.

Фонд Вадима Столара запустив проєкт “Відновись” з метою допомогти родинам з дітьми, що втратили батька через російську агресію, покращити емоційний стан. І вже 200 сімей пройшли реабілітаційний курс під час реалізації першого етапу проєкту в Буковелі в Карпатах.

“Перший заїзд відбувся в Буковелі в Карпатах. Працювати із цими сім’ями доволі важко, тому що всі вони травмовані, у них горе. І, працюючи з такими людьми, спілкуючись з ними, організовуючи для них заїзд, важливо не нашкодити. Ці люди відкриті, вони прагнуть спокою, миру для себе й своїх дітей. Вони всі, як ми, мали плани, мрії, бажання. І все це забрала війна. А в цих людей вона забрала ще більше. Я була кілька днів із цими родинами під час заїзду, і коли завітала до них уперше, не змогла стримати сліз”, – зазначила волонтерка.

Але, за її словами, з іншого боку, відчуваєш радість, що можеш допомогти цим людям: “Мені було втішно бачити, як діти бігають, галасують, граються. Як їхні матусі дивляться на них і радіють за них, хоч трохи відірвавшись від свого горя. Також багато із цих сімей, як виявилося, уперше в Карпатах. Тож я раділа ще й тому, що діти й мами змогли побачити красу й велич української природи. Такі двоїсті враження”, – резюмувала Наталія Приходько.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *