Війна в Україні – карта бойових дій – що відбувається сьогодні 25 серпня на фронті та тилу

Почалася 183-та доба повномасштабної війни Росії проти українського народу. У ніч на четвер, 25 серпня, окупанти завдали ракетного удару по залізничній станції Чаплине на Дніпропетровщині. Загинули понад 20 і поранено 50 людей, згоріли чотири залізничні вагони.

Виступаючи перед Радбезом ООН, президент Володимир Зеленський заявив: Нема військового злочину, який би російські окупанти ще не чинили на території України. Якщо Росію не зупинить перемога України, то всі ці російські вбивці неминуче виявляться і в інших країнах”.

У деяких регіонах України сигнали повітряної тривоги лунали до 12 разів, удари зазнали аеродром у Миргороді на Полтавщині та інфраструктурний об’єкт у Шепетівці Хмельницької області.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 24 серпня


10:00 ФСБ заявила про нібито запобігання теракту в Калінінградській області: затримано громадянина Росії, прибічника полку “Азов”.

За твердженням ФСБ, він планував атаки на об’єктах Балтфлоту та в аеропорту “Храброво”. Вдома у затриманого знайшли бомбу потужністю близько 5 кг тротилу, агітаційну літературу та символіку “Азова” (хто б сумнівався).

09:20 За останню добу ЗСУ знищили 150 окупантів і п’ять танків ворога. Загалом картина щодо “денацифікації” окупантів виглядає так:

08:45 Вночі ЗСУ вдарили по Каховському мосту та системах ППО росіян, а також знищили склад боєприпасів і вразили командно-спостережний пункт, повідомляє ОК “Південь”.

08:20 Пропозицію про набір в армію за контрактом повісили у дитячому садку “Золотий ключик” наукограда Кольцово (Новосибірська область РФ).

07:55 США засудили плани окупантів провести фейковий трибунал над захисниками “Азовсталі” в окупованому Маріуполі.

“Кремль намагається відвести від себе відповідальність за агресивну війну президента Путіна та відвернути увагу від переконливих доказів звірств, які російські сили вчинили в Україні. Заплановані показові процеси є нелегітимними та знущанням над правосуддям, і ми їх рішуче засуджуємо”, – зауважив представник держдепартаменту США Нед Прайс.

07:30 Голова Київської ОВА Олексій Кулеба повідомив про вибухи в одній із громад Вишгородського району. Інформацію уточнюють, екстрені служби працювали вночі.

За словами очевидців, досить гучні вибухи пролунали о близько 02:50 під час чергової сирени про повітряну небезпеку. Спалахнула пожежа, проте варто почекати офіційного підтвердження даних.



07:10 Окупанти обстріляли Кривий Ріг з реактивної системи залпового вогню “Торнадо-C”, в Металургійному районі касетними БК. Наслідки уточнюються. Працюють всі служби. Дуже уважно дивимося під ноги – можуть бути боєприпаси, що не розірвалися, – повідомив начальник військової адміністрації міста Олександр Вілкул.

06:45 Повітряна тривога в Україні за 24 серпня була оголошена сумарно 189 разів. Це чи не найбільша за увесь час повномасштабної війни сумарна кількість повітряної тривоги.

06:30 З ранку в Донецьку почалися “бавовна та задимлення”





06:25 На думку американського Інституту вивчення війни (ISW), відтоді, як російські війська відновили наступальні операції після паузи 16 липня, вони захопили близько 450,84 км2 нової території, площа розміром з Андорру. Російські війська втратили приблизно 45 000 км2 території з 21 березня, площу більшу, ніж Данія.

06:20 Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко розповів, що у вдень Чаплиному ворожа ракета знищила приватний будинок. Під завалами опинилися троє людей – жінка та дві дитини. Жінку та 13-річного хлопчика врятували місцеві жителі. Тіло загиблого 11-річного хлопчика з-під завалів дістали рятувальники.

Пізніше ворог знову атакував населений пункт – спочатку однією ракетою, а потім ще трьома. Перша атака пошкодила господарські будівлі залізниці, наступні потрапили в залізничну станцію.

Через удар виникла пожежа у п’яти пасажирських вагонах. Загинула 21 людина, поранено – 22.

06:05 У Чаплиному Дніпропетровської області загинули 22 особи, з них п’ятеро згоріли в машині. Загинув 11-річний підліток, російська ракета зруйнувала його будинок, повідомив президент Володимир Зеленський.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *