Війна в Україні – генерал Маломуж пояснив плани Путіна

Для росіян відданість сакральним датам вже стала тенденцією – у визначені для України дні відбуваються численні обстріли наших міст. Не став винятком і День Незалежності нашої країни: окупанти “вітають” українців артилерійськими та ракетними ударами по містах та селах.

Про те, чого варто очікувати від агресора далі, в ефірі Апостроф TV поділився голова Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках, генерал армії України Микола Маломуж.

За словами генерала, якщо почнеться нова, більш інтенсивна атака, наприклад, на Урядовий квартал у Києві, це означатиме, що Росія розпочинає нові повномасштабні наступальні операції з використанням високоточної зброї: “Кинджалів”, “Іскандерів”, “Калібрів”. Маломуж вважає, що з одного боку Кремль має велику спокусу почати такі удари, а з іншого – є спокусу просто загрожувати і продовжувати тиснути на нас для примусу до укладання будь-якої мирної угоди.

Як зазначив генерал, ворог піднімає ставки, зростає рівень погроз. Водночас кремлівський диктатор прорахувався у своїх планах щодо захоплення нашої держави і не очікував такого потужного опору народу України та нашої армії.

“Росія вичерпує свої ресурси, в них немає резервів. Тому в даній ситуації ворог намагається залякати нас, продовжує обстріли багатьох міст – Харкова, Миколаєва, Херсона, Дніпра – для того, щоб примусити нас до переговорного процесу та укласти угоди. Які? Визнання Криму, так званих “ЛДНР” та статусу тих територій, які вони захопили на півдні та частково в Харківській області. Зрозуміло, що ми на це не підемо”, – заявив Маломуж.

Детальніше читайте в матеріалі “Апострофа”: Путін блефує, але він ще небезпечний: Україні потрібно готуватися за чотирма напрямками.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *