Деокупація Криму – чому Путін не реагує на вибухи на півострові, пояснення Олега Жданова

Президент РФ Володимир Путін змушений мовчати про вибухи на військових базах та складах зброї в окупованому Криму, оскільки не має такої влади, як пропагандистська машина.

Про це військовий експерт Олег Жданов розповів в ефірі Апостроф TV.

На його думку, Путін змушений приймати рішення в рамках тієї інформаційної політики, яку сам створив. “Тобто не ту, яку вони хочуть проводити, а яку створили. Вони зробили з Криму сакральну нову скрепу”, – каже він.

“Ми очікували, що в Криму буде спротив, “судний день”, якщо зачепимо Крим (а ми зачепили, щоправда, на офіційному рівні не визнаємо). Але “судного дня” не відбулося. Хоча в Росії не всі бовдури і розуміють, хто стріляє і чим стріляє. Але Путін досі мовчить, Мєдвєдєв видалив пост про “судний день”, – нагадав Жданов.

За його словами, Крим фактично стає тригером, тобто подією, що викликає у людини з посттравматичним стресовим розладом раптове повторне переживання психологічної травми і тяжкі негативні емоції.

“Бо люди, які тікають з Криму і роз’їдуться по Росії, розповідатимуть, що це вже не якась там СВО, а війна, що від вибухів розносить скло в радіусі кілометра і що все це серйозно. Бо Україна серйозно хоче деокупувати Крим. Тобто це політична перемога України, закріплення нашої політичної переваги у війні”, – каже військовий експерт.

Він наголосив, що як звільнятимуть Крим – важко сказати. Все залежатиме від ситуації в Криму, коли ЗСУ вийдуть на перешийок.

“Якщо буде можливість військам увійти в Крим – треба входити. А вже потім проводити якісь політичні кроки”, – додав Жданов.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський на міжнародному саміті “Кримської платформи” заявив, що Україна поверне окупований Росією Крим у свій склад будь-якими засобами, які вважатиме правильними, без консультацій з іншими державами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *