Війна на Донеччині – переломний момент може настати в середині осені 2022 року

Перелом у війні може настати в середині осені, коли Україна отримає військову допомогу з ленд-лізу.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт та аналітик Петро Черник.

“Великих сил, щоб здійснювати повноцінні контрнаступальні операції з проривом до 10-15 км, противник не має. Але є стара східна військова мудрість: війна – шлях обману. І створення враження, що в одному місці концентруються війська, а в іншому може статися справжній удар – це основа основ будь-якого оперативного військового мистецтва”, – відповів експерт на питання про те, як скористатися перекиданням військ на південь Росією, яка залишає поза увагою східний напрямок.

На його думку, східний плацдарм для окупантів все ж таки більш пріоритетний. Вони оголосили визнання так званих ЛДНР, а значить вийти на адміністративні кордони Донецької області їм необхідно до початку сезону дощів, який не дозволить рухатися важкій техніці. Отже, замикати ці межі – їхнє стратегічне завдання.

“Згадаймо, що найбільші їхні успіхи – Сєвєродонецьк та Лисичанськ – були понад місяць тому. Далі вони суттєво просунутися не змогли. Якість українського опору зростає з кожним днем дедалі більше. На мою думку, переломний момент може настати тоді, коли ми матимемо хорошу якісну авіацію. Її ми можемо отримати за ленд-лізом десь на середину осені”, – сказав Черник.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Путін уже труп як явище, а Росія стала на шлях свого кінця – військовий аналітик

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *