Удар по Криму – названо головну ціль ЗСУ

Москва зможе замінити літаки, знищені на військовому аеродромі в Криму, але більшим ударом для РФ було знищення кваліфікованих пілотів.

Про це військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко розповів в ефірі Апостроф TV.

“Росія може компенсувати втрати літаків, які були знищені на аеродромі в Криму. РФ знімає з консервації літаки Су-24М та Су-25. Але це проблема, бо це старі літаки й тому можна говорити про проблеми РФ з авіацією. Це так само, як РФ використовує ракети ЗРК С300 для обстрілів наземних цілей. Так само й з танками – зараз знімають з консервації Т-62”, – зазначив він.

На його думку, найголовніше не те, які літаки були знищені в Криму, найголовніше те, що було знищено пілотів, які керували цими літаками.

“Це офіцери вищої ланки, яких не так просто замінити, якщо не зовсім неможливо. Точної кількості немає, але відомо про декілька десятків знищених пілотів як літаків, так і гелікоптерів. І саме з висококваліфікованими пілотами виникає проблема у РФ. І це був великий удар по командуванню РФ”, – наголосив Коваленко.

Раніше аналітик, політтехнолог Олександр Кочетков заявив, що першу хвилю досвідчених пілотів Росії, які воювали у Сирії, вже знищено.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *