Росія може напасти на Молдову – що каже влада

Низка хибних повідомлень про мінування важливих об’єктів у Молдові та заяви представників невизнаного Придністров’я про бажання “з’єднатися з Росією” можуть бути прелюдією до вторгнення РФ.

Чекаємо на осінь: як Кремль почне “хитати” Молдову

Про це заступник прем’єр-міністра Молдови Олег Серебрян заявив в інтерв’ю The Times.

“Це явна провокація – ідея, що вони (“Придністров’я” – ред.) мають бути незалежними, давня, але те, що вони мають приєднатися до Росії, було несподіваним. Це вони вперше таке сказали. Війна в Україні означає, що ми турбуємося, що йдеться не просто про заяву, а про свого роду прелюдію до операції в Молдові”, – сказав чиновник.

Він зазначив, що Кишинів зробить усе, щоб уникнути військового конфлікту, але ситуація не залежить від влади Молдови на 100%.

“Ми були здивовані, деякі місцеві політики останні кілька тижнів були напружені, ми стурбовані, що є певна синергія між “мінуваннями”, новою риторикою з Гагаузії, новою, більш агресивною риторикою з Тирасполя – ми вважаємо, що між ними є зв’язок”, – додав заступник глави уряду Молдови.

Раніше в Україні заявили про готовність допомогти Молдові витіснити російських окупантів із території так званої Придністровської молдавської республіки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *