Херсон – Чубаров розповів, що відбувається в області на окупованій території

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що у Херсоні та області російські окупанти здійснюють великий тиск на найбільш вразливі верстви населення, щоб усіма способами провести у вересні свій “псевдореферендум“, як це було у Криму у 2014 році. Безмежний цинізм росіян проявляється у відправленні на “відпочинок” дітей, якого загарбники позбавили їх, до Росії, а також в окупований Крим.

Про це він повідомив в етері Апостроф TV.

“Задля цього вони використовують всі можливі механізми: намагаються відправити діточок на територію Росії під виглядом відпочинку. Уявіть собі, що з Генічеського району нещодавно відправили групу дітей на відпочинок до Адигеї. Це просто безмежний цинізм. А десятки курортних селищ на Чорному і Азовському морях зараз абсолютно пусті, бо прийшла війна і там окупанти. Вони репресують людей, і ніхто там не працює. У цих пансіонатах російські солдати. А наших діточок вони відправляють нібито на відпочинок на своїй території”, – наголосив Чубаров.

Голова Меджлісу пояснив, що таке окупанти роблять для придушення вразливих верств населення, на яких орієнтуються люди. Він зазначив, що крім дітей, рашисти тиснуть на вчителів та медиків, а також людей похилого віку, людей, що потребують допомоги та які живуть бідно.

“Дуже великий тиск, особливо в Херсонській області, здійснюється на вчителів шкіл для того, щоб вони відкрили школи 1 вересня саме за російськими програмами із навчанням російською мовою… Вчителі в школах – це ж поважна категорія. Медиків також репресують. Тому тут дуже важливо, щоб відбувалася взаємодія між урядом України, між різними складовими суспільства з людьми на окупованих територіях. Щоб взаємодія і діалог були постійними”, – вважає Чубаров.

Крім того, він додав, що кількість українців на захоплених окупантами територіях, які пішли служити росіянам на території Херсонської та Запорізької областей, набагато менша, ніж того очікували окупанти.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Росіяни вже бояться, що ЗСУ зайдуть до Криму – Рефат Чубаров

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *