Коли у війні в Україні станеться перелом – у Польщі дали прогноз

У Польщі прогнозують затяжну війну в Україні. При цьому “російські килимові рейди” на Донбасі можуть не спрацювати і найближчі два місяці стануть переломними.

Так вважає очільник Бюро нацбезпеки Польщі Павел Солох, пише видання Polsat News.

За його словами, найближчим часом очікується контрнаступ Збройних сил України, від його успіху залежатимуть подальші переговори з Росією. До жовтня поточного варто чекати ухвалення “принципових рішень”.

“РФ застосовує на Донбасі тактику “килимових рейдів”, однак без високоточної зброї її прогрес невтішний для Кремля. Всі чекають контрнаступу, тому що його успіх створить ситуацію, при якій можуть відбутися якісь переговори, будь то мирні або хоча б припинення вогню. Все вказує на те, що найближчі два місяці можуть виявитися вирішальними”, – зауважив Павел Солох.

Він прогнозує, що Росія прагнутиме завоювати всю Україну, навіть якщо це затягнеться на роки.

“Це чимось нагадує ситуацію в 18 столітті, коли царська Росія завоювала Україну, а пізніше Кримське ханство. Це зайняло роки. Я думаю, що така позиція російської еліти”, – вважає глава Бюро.

При цьому у разі анексії окупованих територій наступ розглядатиметься вже як напад на Росію, тому відразу ж наростатиме загроза застосування ядерної зброї, наголосив польський посадовець.

Раніше “Апостроф” писав, що на думку генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, війна в Україні буде тривалою і закінчиться переговорами, які залежать від переваги сил на полі бою.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *