Війна в Україні – військовий оглядач порівняв операцію Барбаросса Гітлера та спецоперацію Путіна

Війна Росії проти України йде дуже швидкими темпами, жодних ознак припинення на даний момент не спостерігається. Проте це не дуже хороша новина для російського диктатора Володимира Путіна.

Про це повідомляє salon.com.

Новина для Путіна не дуже хороша, бо погода в Україні змінюватиметься – на зміну спеці прийдуть дощі та морози, заявив американський журналіст Люціан Кінг Траскотт. Він згадав, у якій ситуації опинилися російські війська наприкінці зими – на початку весни, коли вторгалися в Україну та порівняв нинішню війну з нападом Німеччини на Радянський Союз влітку 1941 року – суть полягає у погодних та природних умовах театру військових дій.

“Росіянам доводилося з’їжджати з трас, їх техніка опинялась в багні. Тому самому багні українських степів, яке допомогло перемолоти німців, коли вони восени 1941 року взяли Київ і Харків, а потім повернули на північ, у бік Москви”, – заявив журналіст.

За його словами, такий стан справ не обіцяє Путіну нічого доброго.

“Армії, що мають успіхи у стратегічному плані, не повинні ховатися за ядерними реакторами або вести вогонь по ворожій території з-за кордону. Тепер Путіну доведеться зіткнутися з усіма тими ж давніми перешкодами, які не давали спокою Гітлеру: багно, сніг, лід, автомобілі з замерзлими двигунами, які не заводяться, замерзла артилерія, яка не стріляє, замерзлі тіла вбитих солдатів, живі солдати, яким не вистачає командирів та які не хочуть воювати”, – наголосив Траскотт.

Раніше в мережі з’явилося ефектне відео застосування Збройних сил України американських РСЗВ HIMARS у війні проти російських окупантів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *