Масове вбивство військовополонених у колонії в Оленівці – ГУР МОУ повідомило подробиці

Понад півсотні українських військовополонених, у тому числі з полку “Азов”, було вбито в колонії Оленівки під Донецьком, щоб приховати факт їхніх тортур.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Як з’ясувала військова розвідка, допитували полонених слідчі т.з. “МДБ ДНР”, найманці ПВК “Вагнер” та ФСБ РФ. Вони активно застосовували фізичні тортури та побиття. Катування були спрямовані не на отримання певної інформації, а на знущання, фізичне приниження, психологічну деморалізацію, щоб зламати українських воїнів.

У ФСБ хотіли залучити полонених до зйомки у проросійських репортажах, змусити їх зізнатися у скоєнні “злочинів, звірств проти місцевого населення, зречення бійців від своїх поглядів, а також засудження дій керівництва України” .

Допити йшли конвеєрно на регулярній основі, проте полонені виявили виняткову мужність та незламну силу волі, йдеться у повідомленні.

На думку ГУР МОУ, окупанти не мали наміру проводити обмін військовополоненими, а щоб приховати неналежні умови та форми допиту українських військовослужбовців (які могли бути доказовою базою в Гаазькому суді), навмисне знищили полонених.

За даними військової розвідки, мінування місця утримання українських бійців здійснили найманці ПВК “Вагнер” з використанням легкозаймистої речовини, що призвело до швидкого поширення пожежі у приміщенні.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що в Генштабі розповіли подробиці вбивства полонених у колонії Оленівки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *