Війна в Україні сьогодні – останні новини від Генштабу ЗСУ на 1 серпня

У Генеральному штабі України оприлюднили вечірнє зведення ситуації на фронтах на сто п’ятдесят девʼяту добу протистояння Збройних сил України російській навалі. Зокрема, безуспішно завершилась спроба ворожого штурму у напрямках Авдіївки та Пісків Донецької області, бої тривають.

Про це інформує пресслужба Генштабу у Facebook.

Волинський, Поліський напрямки

На цих напрямках ситуація без суттєвих змін.

Сіверський напрямок

Російські військові відкривали вогонь зі ствольної та реактивної артилерії по цивільній інфраструктурі в районах Сеньківки і Липківки на Чернігівщині, а також біля населених пунктів Стара Гута, Павлівка, Покровка та Білопілля на Сумщині. Велась повітряна розвідка за допомогою безпілотника поблизу н. п. Грем’яч та Глухів. Росіяни розгорнули комплекси радіоелектронної боротьби.

Харківський напрямок

Окупанти здійснили артилерійські обстріли поблизу Харкова, Прудянки, Нового та 14 населених пунктів. Безуспішно намагалися викрити вогневі позиції військ ЗСУ, через це противник відступив.

Слов’янський напрямок

Танки та артилерію різних калібрів задіяв ворог для обстрілу районів н. п. Норцівка, Чепіль, Грушуваха, Рідне, Вірнопілля, Гусарівка, Дібрівне, Долина, Адамівка. Біля ЗСУ знешкодили російську розвідгрупу.

Краматорський напрямок

На цьому напрямку на тлі загального “виснаження” у живій силі та техніці активних наступальних дій не було. Артбстріли зафіксовано біля н. п. Сіверськ, Крива Лука, Серебрянка, Івано-Дар’ївка, Григорівка, Званівка, Верхньокам’янське, Спірне. Авіаударів завдано поблизу Серебрянки, Григорівки. Велась повітряна розвідка за допомогою безпілотника для встановлення маршрутів логістичного забезпечення та об’єктів критичної інфраструктури.

Бахмутський напрямок

Ворог здійснював артобстріли районів Берестового, Соледара, Бахмута, Костянтинівки, Веселої Долини, Зайцевого, Вершини, Кодеми, Веселого, Травневого. Авіаудари наніс по н. п. Покровське, Новолуганське, Соледар, Вершина, Яковлівка, Бахмут, Кодема. Біля Яковлівки ворог намагався вести розвідку силами розвідгрупи, ЗСУ змусили їх відступити. Росіяни безуспішно хотіли штурмом покращити тактичне положення біля Соледара, Вершини, Бахмута.

Авдіївський напрямок

Обстріли велись біля Новокалинового, Новобахмутівки, Пісків, Красногорівки. Авіаудару противник завдав біля н. п. Нью-Йорк. Безуспішно завершилась спроба ворожого штурму у напрямках Авдіївки та Пісків Донецької області, бої тривають.

Новопавлівський та Запорізький напрямки

Активних наступальних дій не було. Зафіксовано обстріли інфраструктурних та цивільних об’єктів в районах н. п. Мар’їнка, Павлівка, Новосілка, Новопіль, Малинівка, Гуляйполе, Гуляйпільське, Оріхів, Кам’янське. ЗСУ не дали просунутися в бік Мар’їнки. Росіяни вели повітряну розвідку. Триває перегрупування, окупанти хочуть посилити позиції на півдні України.

Південнобузький напрямок

Ключові зусилля ворога було зосереджено на утриманні раніше зайнятих позицій та недопущенні просування підрозділів ЗСУ.

Зафіксовано артобстріли уздовж усієї лінії зіткнення, авіаудари біля Білої Криниці та Андріївки. Велась повітряна розвідка за допомогою безпілотника.

Росіяни намагаються відновити зруйновані та пошкоджені мости та мостові переправи через Дніпро, додають у Генштабі.

Раніше “Апостроф” писав, що окупанти готують два плацдарми для удару під Харковом, свідчать дані та карта американських експертів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *