У Львові не можуть звільнити з податкової поплічника Медведчука – розслідування

Керівник Львівської ОВА Максим Козицький тисне на керівництво місцевої податкової, щоб зберегти на посаді Ігоря Лазорка, якого можуть звільнити з посади заступника начальника Львівської обласної ДПС.

Про це пише журналіст Роман Лаврів, зазначають “Факти“.

За інформацією журналіста, Ігор Лазорко почав працювати у податковій за протекцією брата Віктора Медведчука Сергія, який у період з 1998 до 2004 року був керівником Львівської податкової, а надалі підтримку у просуванні кар’єрними сходами Лазорку надавав соратник Медведчука Тарас Козак, який на початку 2000-х займав керівні посади у податковій та митній службах.

Потім Лазорко зблизився з Зіновієм Козицьким, батьком нинішнього начальника Львівської ОВА Максима Козицького – як пише видання, “вони розробляли та “впроваджували” схеми незаконного відшкодування ПДВ для компаній Козака-Медведчука. Отримували бюджетне відшкодування і компанії самого Зіновія Козицького”.

“Ще один “талант” Ігоря Лазорка – це забезпечення безперешкодної роботи конвертаційних центрів. Цей бізнес до певного часу теж приносив чималі доходи”, – стверджує Лаврів.

“Із приходом нового керівника ГУ ДПС у Львівській області та оголошеним у країні курсом на боротьбу зі схемами, Лазорко виявився непотрібним. Крісло під ним захиталося. Покровителі відчули, що їхнім схемним фінансовим потокам приходить кінець і перейшли у наступ”, – підсумовує журналіст.

Раніше начальник Львівської ОВА Максим Козицький звинуватив ДПС у Львівській області у непрозорій діяльності, зокрема у ручному відшкодуванні ПДВ.

“Виявилося, що серед компаній, які, на думку Козицького, незаконно отримують бюджетні кошти, значаться і підприємства, які мають стосунок до його батька, Зіновія, зокрема ТОВ “Енергоінвест”, – йдеться в матеріалі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *